Dorn Breuss massage

De Breuss massage is een methode die ondersteunend werkt bij regeneratie van ‘verwaarloosde’ tussenwervelschijven. Rudolf Breuss gaat er van uit dat alle weefsels steeds weer opnieuw vervangen worden, net als een wondje dat geneest en een botbreuk die heelt. Daardoor kunnen ook de tussenwervelschijven in een betere conditie worden gebracht.

Werkwijze

Deze massage is gericht op het strekken van de wervelkolom en werkt zeer ontspannend. De behandeling mag geen pijn doen en kan zo vaak herhaald worden als je wilt. Voorafgaand aan de massage wordt eerst een beenlengtecontrole uitgevoerd volgens Dorn. Meestal is er sprake van een beenlengteverschil die kan variëren van een paar millimeter tot 3 centimeter. Vervolgens wordt het lange been gecorrigeerd. Daarna wordt de beenlengte opnieuw gecontroleerd.

Effect

Het is heilzaam bij problemen van de wervels, met name in het bekkengebied en de onderrug. Klachten die goed met Breuss te behandelen zijn: pijnklachten ten gevolge van osteoporose, (acute) ischias en rugklachten met uitstraling naar de benen.

Bij langdurige klachten is 1 behandeling soms niet voldoende. Deze mensen krijgen dan een oefening mee om zelf een correctie uit te kunnen voeren en komen terug voor een vervolgafspraak.

Contra-indicaties zijn een kunstheup en verlammingsverschijnselen.

footer-triggerpoint

Triggerpoint therapie

Lees meer

footer-trauma

Trauma opstellingen

Lees meer

footer-minfulness

Mindfulness

Lees meer

footer-narcisme

Narcisme

Lees meer