EFT

Emotional Freedom Technique (EFT) is een korte en makkelijk te onthouden (zelfhulp) methode om positieve veranderingen in je leven te bewerkstelligen. Het is een pijnloos en effectief proces dat helpt om angsten, negatieve emoties en remmingen kwijt te raken, zonder eindeloze praatsessies. Deze simpele technieken hebben een sterke invloed in bepaalde hersengebieden en verminderen daar de prikkelactiviteit. EFT verwijdert de negatieve lading van belastende herinneringen. Het basis uitgangspunt is dat alle negatieve emoties worden veroorzaakt door een verstoring van het lichaamsenergiesysteem.

Werkwijze

Er wordt in een bepaalde volgorde op energiepunten getapt terwijl er geestelijk geconcentreerd wordt op het probleem waar u aan wilt werken. Hierdoor wordt de emotie en de energetische verstoring opgeroepen, die door het tappen wordt geneutraliseerd. Dit komt doordat neurologische verbindingen in de amygdala en andere hersengebieden, die problematische emoties prikkelen, worden gereduceerd. Deze procedure wordt in eerste instantie door de therapeut uitgevoerd. Vervolgens wordt de techniek ook aan de client geleerd.

Effect


EFT helpt bij;

  • Emotioneel; angsten, stress, paniekklachten, gevoelens van depressie, schuld, wraak, woede, schaamte, rouw, verlatingsangst.
  • Lichamelijk; hoofdpijn, buikpijn, nekpijn, rugklachten, RSI, slapeloosheid, psoriasis, allergieën, obstipatie en verslavingen.
  • Geestelijk; chronische vermoeidheid, leerproblemen. bij dyslexie, ADD, ADHD, faalangst, onzekerheid.

Vaak kan worden volstaan met 1 tot 5 behandelingen. Bij meer verborgen problematiek en intensievere traumaverwerking zijn soms meer behandelingen nodig. Het kan zijn dat er weer nieuwe verborgen negatieve emoties aan de oppervlakte komen die ten grondslag liggen aan het eerdere probleem (als een ui die je afpelt om bij de kern te komen).

footer-triggerpoint

Triggerpoint therapie

Lees meer

footer-trauma

Trauma opstellingen

Lees meer

footer-minfulness

Mindfulness

Lees meer

footer-narcisme

Narcisme

Lees meer