Triggerpoint therapie

Triggerpoints worden ook wel spierknopen genoemd. Ze ontstaan onder andere door fysieke overbelasting, ongezonde leefstijl, medicijngebruik of stress. Het zijn lokale verkrampingen van een aantal deeltjes in een spier. Een slechte doorbloeding zorgt voor ophoping van afvalstoffen, waardoor een verharding in de spier ontstaat. De rest van de spier komt hierdoor ook onder spanning te staan. Van buitenaf zijn de spierknopen en -strengen voelbaar. Wanneer je drukt op een spierknoop, ontstaat er vaak uitstralende pijn en soms zelfs tinteling naar een ander gebied in het lichaam.

Werkwijze

De behandeling van triggerpoints bestaat uit een speciale drukpuntmassage. Daarnaast leer ik  je een aantal zelfhulptechnieken die je, tussen de geplande behandelingen door, kunt toepassen. Het is belangrijk om factoren die meespelen bij het ontstaan van triggerpoints, voorlopig zo veel mogelijk te vermijden. Hierbij kun je denken aan; sporten, zwaar fysiek werk, langdurig dezelfde houding aannemen enzovoorts. Wanneer de klachten over zijn kunnen die activiteiten weer rustig opgebouwd worden. Triggerpoints spelen een grote rol bij stressgerelateerde klachten. Daarom is ondersteuning door middel van ontspanning ook heel waardevol.

Effect

De behandeling is even gevoelig maar vaak ondervind men daarna direct verlichting van de pijn. Tot een paar dagen na de behandeling kunnen de behandelde plekken nog even beurs aanvoelen. Nadien voel je dat je makkelijker kunt bewegen zonder pijn, en je belastbaarheid toeneemt.

footer-triggerpoint

Triggerpoint therapie

Lees meer

footer-trauma

Trauma opstellingen

Lees meer

footer-minfulness

Mindfulness

Lees meer

footer-narcisme

Narcisme

Lees meer

Uit je pijnlijkste dieptepunten groeien uiteindelijk je grootste krachten.

Drew Barrymore