Alarmsysteem

Hersenwerk

Hoofdpijn, migraine, concentratiestoornissen, stemmingswisselingen, slaapstoornissen, oververmoeidheid, hormonale problemen als bijnieruitputting, (auto-immuun)ziekten en neurologische aandoeningen kunnen allemaal gevolgen zijn van een te hoog afgesteld alarmsysteem. De stresscascade is in werking gesteld maar blijft in sommige gevallen aan staan, terwijl het gevaar al voorbij is. Het kan ook zijn dat je langdurig wordt blootgesteld aan matige of hevige vormen van stress waardoor je continu in de overlevingsmodus staat.

Werkwijze

Tijdens een aantal behandelingen maken we contact met diverse structuren in de hersenen om te checken of elk onderdeel nog optimaal functioneert. Het werken met de hippocampus, de amygdala en de nervus Vagus helpt om de stresscascade te doorbreken. Op die manier wordt de aanmaak van adrenaline en cortisol door de hypothalamus geremd. Hormonen als serotonine en endorfine kunnen dan makkelijker vrijgemaakt worden. Om terugval te voorkomen is het belangrijk om bewust ruimte te maken voor ontspanning in je leven. Ik kan je hierin begeleiden met oefeningen en adviezen vanuit o.a. de polyvagaal theorie.

Effect

Het verminderen van de spanning en klachten is vaak al in een aantal behandelingen voelbaar. Een rustig gevoel waarvan mensen zich soms niet eens meer kunnen herinneren wanneer ze dat voor het laatst ervaren hebben. Wanneer je weer toegang krijgt tot het parasympatische systeem kan het evenwicht in de energiehuishouding terugkeren en daarmee de gezondheid.

footer-triggerpoint

Massage

Lees meer

footer-trauma

Opstellingen

Lees meer

footer-minfulness

Intuïtie/ (helende) energie

Lees meer

footer-narcisme

Zelfliefde en zelfzorg

Lees meer

Door niet te oordelen, schep je stilte in je geest

Deepak Chopra