Psoas

De Psoas ligt diep in de buik en is van essentieel belang voor je gevoel van balans, beweging, coördinatie en voor je lichaamshouding. Het is de enige spier, die de lage rugwervels verbindt met de benen en met het diafragma. Daarnaast is dit bij uitstek het gebied waar angsten, gekwetstheid en traumata ingekapseld liggen.

Werkwijze

Bij mensen met spanningen ter hoogte van de onderbuik, spijsverteringsklachten, rug- en heupklachten werk ik met diverse dynamische technieken en oefeningen om de psoas te versterken en te ontladen. Een contactvolle en bewuste aanraking, respectvolle afstemming, ruimte voor gevoelens en emoties, het belang van de ademhaling, luisteren met hart en ziel en onvoorwaardelijke acceptatie vormen de basis die leidt tot een diepe en vitale ontspanning.

Effect

Mensen voelen zich na afloop; zelfverzekerder, krachtiger, meer in contact met zichzelf en beter gegrond. Daarnaast merken sommigen dat ze zich makkelijker en vrijer kunnen bewegen, minder angstig zijn of zich makkelijker durven overgeven in een intieme relatie.

footer-triggerpoint

Massage

Lees meer

footer-trauma

Opstellingen

Lees meer

footer-minfulness

Intuïtie/ (helende) energie

Lees meer

footer-narcisme

Zelfliefde en zelfzorg

Lees meer

Wat voor moeilijkheden je in het verleden ook gehad mag hebben,
je kunt vandaag een nieuw begin maken.

Boeddha