Immuunsysteem

Het alarmsysteem behoedt je voor gevaar in de buitenwereld, het immuunsysteem beschermt je binnenwereld.

Je immuunsysteem is écht een wonderlijk mechanisme om je te beschermen tegen ziekte, bacteriën, virussen en micro-organismen. Het is de eerste lijn van verdediging tegen indringers die niet in je lichaam thuishoren. Het immuunsysteem wordt  belast doordat je wordt blootgesteld aan stress, te weinig slaap, slechte voeding, vervuiling, zware metalen en straling. Bij auto-immuunziekten vecht je immuunsysteem tegen lichaamseigen cellen. Bij allergieën en overgevoeligheid is het immuunsysteem overactief.

Werkwijze

Bij tekenen van een ontregeld of verzwakt immuunsysteem werken we onder andere met immuuncellen, witte bloedcellen, lymfocyten en macrofagen die beschadigde of versleten cellen vernietigen en afvoeren. De stamcellen hebben veel potentie en zijn van groot belang, omdat ze elke cel kunnen worden. Ook wordt de werking van de thymus en andere organen, waarin zich veel immuuncellen bevinden, nagegaan. Hierbij kun je denken aan de milt waar veel rode bloedcellen zijn opgeslagen, de Peyers Patches in de darmen en de lymfeklieren die helpen om afvalstoffen af te voeren.

Effect

Mijn ervaring is dat je je steeds meer bewust wordt van de intelligentie van je lichaam. Een goede gezondheid is niet vanzelfsprekend. Je merkt hoe hard alle cellen en organen moeten werken om de schadelijke stoffen af te weren en af te voeren.  Vanuit een gevoel van dankbaarheid, ga je beter voor jezelf zorgen en komt er geleidelijk ruimte voor gedragsverandering, een andere leefstijl. Hoe minder je je lichaam belast, hoe meer energie en plezier, van binnenuit!

footer-triggerpoint

Massage

Lees meer

footer-trauma

Opstellingen

Lees meer

footer-minfulness

Intuïtie/ (helende) energie

Lees meer

footer-narcisme

Zelfliefde en zelfzorg

Lees meer

Niemand buiten onszelf kan over ons innerlijk heersen.
Wanneer we dit weten worden we vrij.

Boeddha