Over

Over Joyce

Ik ben Joyce, geboren in 1978 te Tilburg. In mijn vrije tijd ben ik het liefst in de natuur, daar kom ik helemaal tot mezelf. Ik wandel graag of ga recreatief skaten, fietsen en suppen. Ik heb veel behoefte aan rust, stilte en bewustwording. Dit zoek ik o.a. op in meditatie, yoga en de sauna. Daarnaast houd ik ervan om te dansen op blote voeten. Wanneer ik me overgeef aan de muziek, met mijn ogen dicht, word ik gedanst. Verder geniet ik erg van kamperen en van de zon, dat geeft me vreugde, ontspanning en energie. Ik verwonder me telkens weer over de synchroniciteit van het leven en hoe alles zich ontvouwt. Ik ervaar steeds vaker hoe fijn het is om in het Nu te zijn, en in het moment te voelen wat mijn behoefte is en daar naar te handelen.

Na mijn opleiding tot fysiotherapeut heb ik me eerst gericht op de ouder wordende mens met neurologische aandoeningen. Ik kreeg zelf last van een auto-immuunziekte van mijn schildklier (ziekte van Graves) en een burn-out. Dit herstelproces duurde erg lang. Daarom ging ik mezelf meer verdiepen in alternatieve geneeswijzen om het zelfherstellend vermogen van mijn lichaam te verbeteren. De relatie tussen lichaam, ziel en geest werd hierdoor heel zichtbaar. Om meer inzicht te krijgen in deze dynamiek, ben ik cursussen gaan volgen op psychosomatisch en energetisch vlak.

Toen ik in 2005 door een aanrijding een whiplash opliep werd mij geadviseerd om naar een craniosacraaltherapeut te gaan. Deze wist mij op een zachte manier, binnen korte tijd, van mijn klachten af te helpen. Dat had ik na maanden fysiotherapie nog niet bereikt! Een aantal jaren later kreeg ik een voorhoofdsholte ontsteking en besloot, na weken medicatie, weer naar een craniosacraaltherapeut te gaan. Binnen 1 behandeling was ik klachtenvrij! Deze resultaten maakten me zo enthousiast, dat ik in 2011 besloot zelf de opleiding te gaan volgen aan de PCSA. Eind 2014 ben ik afgestudeerd.

Tijdens deze opleiding kwam ik terecht in een destructieve relatie met een narcist. Dit heeft me veel gekost, maar uiteindelijk heb ik er ook veel van geleerd. Ik heb meer inzicht gekregen in mezelf, in familiedynamieken en waarom sommige mensen juist een dominante partner aantrekken. Vaak is er sprake van hechtingsproblematiek, wat zich uit in bindings- en verlatingsangst, of HSP (hoog sensitieve personen).

Door mijn levenslessen en opleidingen kom ik erachter dat de meeste mensen in hun vroege jeugd al een vorm van trauma hebben ervaren, dat ze diep hebben weggestopt. Uit zelfbescherming splitsen we het traumadeel af, om te kunnen overleven. We handelen daardoor vanuit onze overlevingsdelen i.p.v. ons gezonde Ik. Dit zorgt ervoor dat we in conflict raken met onszelf en onze omgeving, wat weer leidt tot spanningen en ziekte.

Over InnerFlows

InnerFlows staat voor innerlijke stroom, de natuurlijke stroom van craniosacraal vocht die door de behandeling weer in beweging komt. Je kunt het vergelijken met een rivier waar een steen in is gevallen. Het water kan er nog wel langs maar moet een omweg maken, waardoor de beweging meer energie kost. Naarmate er meer stenen in de rivier vallen of een groot rotsblok, wordt de stroom van het water geblokkeerd en stroomt deze buiten zijn oevers. Met craniosacraaltherapie kunnen we erachter komen wanneer, waarom en waardoor die stenen in de rivier zijn gekomen. Wanneer we dat onder ogen kunnen zien en de blokkade verwijderen, kan het water weer stromen.

Ook de stroom van andere processen in je lijf kan dan weer op gang komen, zoals de bloedcirculatie, lymfevocht, ademhaling, spijsvertering en hormonale processen. Via het bindweefsel staat alles in je lichaam met elkaar in verbinding en heeft elke verandering in je lijf invloed op andere weefsels, organen en lichaamsprocessen. De innerlijke stroom brengt je niet alleen fysiek in beweging, maar activeert ook bewustwordingsprocessen, helpt je om je te laten leiden door je intuïtie, je innerlijke drijfveren om te zetten in daden, om jouw leven te leven, vanuit je hart.

“Flow” slaat op een toestand waarin alles stroomt. Het leven is continu in beweging, kijk maar naar de natuur; eb en vloed, de wisseling van de seizoenen en het weer. Wij zijn onderdeel van de natuur, ons leven is ook steeds in beweging. ‘In the flow’ zijn, is dus onze natuurlijke staat. ‘In the flow’ voel je je sterk, gaat alles moeiteloos en met plezier. Je bent geconcentreerd en presteert op de top van je kunnen. Je bent je bewust van je vaardigheden en je geeft je intuïtie een rol in dit creatieve proces.

Vanuit een veilige bedding begeleid ik jou graag naar een diepe ontspanning om een reis naar binnen te maken, waar je antwoorden vindt op de onderliggende oorzaak van je klachten. Door de inzichten en releases die plaatsvinden kan weer rust, ruimte, inspiratie, vreugde en zingeving ontstaan. Met diverse behandelvormen zoals; craniosacraal therapie, ayurvedische- of ritmische integrale massage, intuïtieve energetische behandelingen en individuele opstellingen laat ik je de zachte kracht van subtiele aanraking ervaren, zodat je weer kunt leven vanuit je hart. Je bent meer dan welkom! 

footer-triggerpoint

Massage

Lees meer

footer-trauma

Opstellingen

Lees meer

footer-minfulness

Intuïtie/ (helende) energie

Lees meer

footer-narcisme

Zelfliefde en zelfzorg

Lees meer

De betekenis van ons leven ligt in het verschil dat we maken in de levens van anderen.

Nelson Mandela