Over

Over Joyce

Ik ben Joyce, geboren in 1978 te Tilburg. In mijn vrije tijd wandel ik graag met mijn lieve golden retriever in de natuur. Dat is voor mij echt een moment om tot mezelf te komen. Ik heb veel behoefte aan rust, stilte en bewustwording. Dit zoek ik op in meditatie, yoga en de sauna. Daarnaast houd ik ervan om te dansen. Mijn kennis en inspiratie haal ik uit het lezen van boeken en uit goede gesprekken. Verder ben ik ‘verslaafd’ aan de zon, dat geeft me vreugde, ontspanning en energie. Daarom geniet ik ook van reizen naar warme landen.

Na mijn opleiding tot fysiotherapeut heb ik me eerst gericht op de ouder wordende mens met neurologische aandoeningen. Ik kreeg last van een auto-immuunziekte van mijn schildklier (ziekte van Graves) en een burn-out. Dit herstelproces duurde erg lang Mijn vertrouwen in de reguliere zorg, die m.n. gericht is op symptoombestrijding, werd steeds minder. Daarom ging ik mezelf meer verdiepen in alternatieve geneeswijzen. Ik volgde cursussen om het zelfherstellend vermogen van mijn lichaam te verbeteren zoals reiki, shamballa, Emotional Freedom Technique, yoga en ayurveda.

Tijdens mijn ziekteproces had ik tijd om mijn leven kritisch onder de loep te nemen. Ik miste onder andere de afwisseling en uitdaging in mijn werk. Nadat ik 9 jaar in een verpleeghuis had gewerkt, maakte ik de overstap naar de particuliere praktijk, als zzp’er. Ik kwam regelmatig bij mensen aan huis en ervaarde dat het herstel van een cliënt valt of staat met de draagkracht van de mantelzorgers. De relatie tussen lichaam en geest werd hierdoor heel zichtbaar. Iets wat ik zelf als cliënt ook had ervaren. Dit vroeg om een meer coachende rol van mij naar het hele gezin, en niet alleen naar de cliënt. Om meer inzicht te krijgen in deze dynamiek, ben ik cursussen gaan volgen op psychosomatisch vlak. Dit droeg ook bij aan mijn eigen herstel.

Toen ik in 2005 door een aanrijding een whiplash opliep werd mij geadviseerd om naar een craniosacraaltherapeut te gaan. Deze wist mij op een zachte manier, binnen korte tijd, van mijn klachten af te helpen. Dat had ik na maanden fysiotherapie nog niet bereikt! Een aantal jaren later kreeg ik een voorhoofdsholte ontsteking en besloot, na weken medicatie, weer naar een craniosacraaltherapeut te gaan. Binnen 1 behandeling was ik klachtenvrij! Deze resultaten maakten me zo enthousiast, dat ik in 2011 besloot zelf de opleiding te gaan volgen aan de PCSA. Eind 2014 ben ik afgestudeerd.

Tijdens deze opleiding kwam ik terecht in een destructieve relatie met een narcist. Dit heeft me veel gekost, maar uiteindelijk heb ik er ook veel van geleerd. Ik heb meer inzicht gekregen in mezelf, in familiedynamieken en waarom sommige mensen juist een dominante partner aantrekken. Vaak is er sprake van hechtingsproblematiek, wat zich uit in bindings- en verlatingsangst, of HSP (hoog sensitieve personen). Omdat ik mijn pijnlijke ervaringen wilde ombuigen naar iets positiefs, besloot ik me in te zetten voor andere slachtoffers en wil ik meer bekendheid geven aan dit onderwerp.

Door mijn levenslessen en opleidingen kom ik erachter dat de meeste mensen in hun vroege jeugd al een vorm van trauma hebben ervaren, dat ze diep hebben weggestopt. Uit zelfbescherming splitsen we het traumadeel af, om te kunnen overleven. We handelen daardoor vanuit onze overlevingsdelen i.p.v. ons gezonde Ik. Dit zorgt ervoor dat we in conflict raken met onszelf en onze omgeving, wat weer leidt tot spanningen en ziekte.

Over InnerFlows

InnerFlows staat voor innerlijke stroom, de natuurlijke stroom van craniosacraal vocht die door de behandeling weer in beweging komt. Je kunt het vergelijken met een rivier waar een steen in is gevallen. Het water kan er nog wel langs maar moet een omweg maken, waardoor de beweging meer energie kost. Naarmate er meer stenen in de rivier vallen of een groot rotsblok, wordt de stroom van het water geblokkeerd en stroomt deze buiten zijn oevers. Met craniosacraaltherapie kunnen we erachter komen wanneer, waarom en waardoor die stenen in de rivier zijn gekomen. Wanneer we dat onder ogen kunnen zien en de blokkade verwijderen, kan het water weer stromen.

Ook de stroom van andere processen in je lijf kan dan weer op gang komen, zoals de bloedcirculatie, lymfevocht, ademhaling, spijsvertering en hormonale processen. Via het bindweefsel staat alles in je lichaam met elkaar in verbinding en heeft elke verandering in je lijf invloed op andere weefsels, organen en lichaamsprocessen. De innerlijke stroom brengt je niet alleen fysiek in beweging, maar activeert ook bewustwordingsprocessen, helpt je om je te laten leiden door je intuïtie, je innerlijke drijfveren om te zetten in daden, om je leven te leven, jouw leven, vanuit je hart!

“Flow” slaat op een toestand waarin alles stroomt. Het leven is continu in beweging, kijk maar naar de natuur; eb en vloed, de wisseling van de seizoenen en het weer. Wij zijn onderdeel van de natuur, ons leven is ook steeds in beweging. ‘In the flow’ zijn, is dus onze natuurlijke staat. ‘In the flow’ voel je je sterk, gaat alles moeiteloos en met plezier. Je bent geconcentreerd en presteert op de top van je kunnen. Je bent je bewust van je vaardigheden en je geeft je intuïtie een rol in dit creatieve proces. Alleen onze angsten houden ons tegen om in die staat van natuurlijke beweging te zijn.

Ontwikkeling en groei gaan gepaard met angst en weerstand. Op het moment dat de wens tot loslaten groter wordt dan het vasthouden, kan je je proces aangaan en worden wie je werkelijk bent. Ik wil je hier graag bij ondersteunen, in een sfeer van aandacht, rust en veiligheid. Mensen ervaren mij als betrokken, empathisch, open, respectvol en geduldig. Ik voel me blij en dankbaar om met passie te werken in mijn eigen praktijk. Ik hoop je hier te mogen ontvangen om je de kracht van subtiele aanraking te laten ervaren! Go with the Flow!

footer-triggerpoint

Triggerpoint therapie

Lees meer

footer-trauma

Trauma opstellingen

Lees meer

footer-minfulness

Mindfulness

Lees meer

footer-narcisme

Narcisme

Lees meer

De betekenis van ons leven ligt in het verschil dat we maken in de levens van anderen.

Nelson Mandela