Mondwerk

Elke dag gebruiken we onze mond, tong en kaken om te kauwen, te slikken, praten enzovoorts. Door verschillende factoren kan het normale bewegen of functioneren verstoord raken. Denk hierbij aan knarsetanden en kaakklemmen in je slaap, of het niet goed meer kunnen openen van je mond. Dit kan o.a. te maken hebben met angst en boosheid, of een gevolg zijn van seksueel misbruik. Ook een ingreep van de tandarts, orthodontist of kaakchirurg, kan bij kinderen een verwarrende invloed hebben op het karakter, de concentratie en de coördinatie. Hierbij kun je denken aan het trekken van een kies, een beugel of een draadje achter de tanden. Met craniosacraal therapie kunnen de klachten op een positieve manier beïnvloed worden.

Werkwijze

Ik werk met verschillende methoden om alle spieren en botten van de kaak en mondholte te ontspannen. Dit wordt langzaam opgebouwd, beginnend met technieken van het aangezicht zoals de jukbeenderen, boven- en onderkaak en de oppervlakkige grote kauwspieren. Het kan in sommige gevallen ook nodig zijn om in de mond te werken met dieper gelegen structuren, zoals het gehemelte, mondbodemspieren, tanden enz. Hierbij draag ik ‘latex’ handschoenen i.v.m. de hygiëne.

Effect

Veel mensen ervaren na 1 tot een aantal behandelingen meer ruimte en ontspanning in hun mond. Daarnaast kunnen ze hun kaakgewrichten vaak beter bewegen en durven meer kracht te zetten met kauwen. Niet onbelangrijk is dat de meeste mensen ook merken dat ze zichzelf duidelijker kunnen verwoorden, hun mening kenbaar durven maken en beter hun grenzen aanvoelen en aangeven. Tot slot gaat ontspanning van de mond(bodem) regelmatig gepaard met ontspanning van de bekkenbodem.

footer-triggerpoint

Massage

Lees meer

footer-trauma

Opstellingen

Lees meer

footer-minfulness

Intuïtie/ (helende) energie

Lees meer

footer-narcisme

Zelfliefde en zelfzorg

Lees meer

Nee zeggen vanuit je diepste overtuiging,
is beter dan Ja zeggen om te behagen,
of, om moeilijkheden te vermijden.

Mahatma Ghandi