Oogwerk

Veel klachten zoals hoofdpijn, staar, glaucoom, bij- en verziendheid, wazig zicht, dubbel zien, dyslexie enzovoorts, worden veroorzaakt doordat de oogspieren lange tijd onder spanning staan. Dit heeft vaak een relatie met stress, het langdurig kijken naar het beeldscherm van de tv, pc, tablet en smartphone of het lezen in een boek. In onze moderne maatschappij worden we al op jonge leeftijd blootgesteld aan deze communicatievormen, zowel op school, in werk als privé. Hierbij focussen we onze ogen om goed te kunnen lezen. Daardoor raken de oogspieren overbelast en verandert de bolvorm van onze ogen, waardoor we op lange termijn niet meer scherp kunnen zien.

Werkwijze

Tijdens de behandeling gebruik ik diverse zachte technieken om de rechte en schuine oogspieren te ontspannen, de oogbol, bekijken we de verbinding met de oogzenuw en de visuele cortex in de hersenen. Ik adviseer je het werkboek van Saskia Naber, ‘Natuurlijk zien met de Bates methode’. Hierin staan diverse oefeningen om de oogspieren te ontspannen die we tijdens de behandeling stap voor stap samen doornemen. Hiermee krijg je zelf steeds meer controle over je gezichtsvermogen.

Effect

Dit is vaak een langdurig traject wat vraagt om discipline. Er zijn mensen die met deze methode van hun bril of lenzen af zijn gekomen. Ik heb zelf ervaren dat ik kleuren helderder waar kon nemen. Daarnaast werd ik me er bewust van hoe vaak ik met samengeknepen ogen zat om het beeld naar me toe te halen. Nu lukt het steeds beter om ontspannen te kijken. In het begin kan een rasterbril hier een handig hulpmiddel bij zijn.

footer-triggerpoint

Massage

Lees meer

footer-trauma

Opstellingen

Lees meer

footer-minfulness

Intuïtie/ (helende) energie

Lees meer

footer-narcisme

Zelfliefde en zelfzorg

Lees meer

Je kunt je weerspiegelingen niet in stromend water zien, maar wel in stilstaand water.
Wat van zichzelf stil is, kan dingen tot stilte brengen.

Tsjwang-Twe