Het hart

De hartbeschermer

Gezondheid is onder andere afhankelijk van de hoeveelheid liefde die je kunt geven en ontvangen. Daarom is het zo belangrijk om jouw hart vrij te maken van beperkingen. Het pericardium, ook wel de hartbeschermer, is een vlies dat zich rondom je hart bevindt. Die heeft als ‘energetische’ taak om je hart te beschermen tegen negatieve invloeden van buitenaf. Aangezien we in ons leven allemaal teleurstellingen te verwerken krijgen, zit er meestal veel spanning in dit gebied.

Klachten

Dit kan zich uiten in een hoge bloeddruk, hartkloppingen, hartritmestoornissen, een drukkend gevoel op de borst, kortademigheid enzovoorts. Deze spanning kan een psycho-emotionele oorzaak hebben zoals bij rouw, liefdesverdriet, relatieproblemen, een verminderd gevoel van eigenwaarde door o.a. pesten en treiteren. Ook fysieke oorzaken als een autogordel die tegen je borst drukt wanneer je plotseling moet remmen, een val waarbij je jezelf opvangt met je handen, of een stomp van iemand tegen je bovenlichaam, kan zorgen voor langdurige klachten. Zeker als er op het moment van de gebeurtenis al stressfactoren speelden.

Werkwijze

Al deze ervaringen kunnen spanning creëren in het pericardium. Tijdens een craniosessie maak je bewust contact met dit gebied, en kunnen de opgeslagen cel-herinneringen in je bewustzijn komen. Door een stem te geven aan je hart en je hartbeschermer, zonder tussenkomst van de mind, krijg je inzicht in de oorzaak van je klachten. Op een zachte en liefdevolle manier wordt het contact tussen jou en je emoties hersteld.

Effect

Daarna ervaar je letterlijk en figuurlijk meer ruimte in je borstgebied, maar ook in de relatie met jezelf en je omgeving. Wanneer er sprake is van relatieproblemen met een partner of kind, kan het heel goed zijn om allebei onder behandeling te komen.

footer-triggerpoint

Massage

Lees meer

footer-trauma

Opstellingen

Lees meer

footer-minfulness

Intuïtie/ (helende) energie

Lees meer

footer-narcisme

Zelfliefde en zelfzorg

Lees meer

Het hoofd zoekt, het hart vindt

George Sand