Tarieven

Craniosacraaltherapie

Omdat ik me vooral richt op de behandeling van mensen met spanningsklachten vind ik het belangrijk om de tijd voor je te nemen. Voor de eerste afspraak met volwassenen plan ik minimaal 75 minuten. De meeste vervolgafspraken duren een uur. Bij complexe zorgvragen of bijvoorbeeld PTSS kan het raadzaam zijn om meer tijd te reserveren voor een behandeling. Dit gaat altijd in overleg. Jonge kinderen zijn vaak actief en beweeglijk. Over het algemeen vinden ze het niet prettig om lang stil te liggen. Daarom is een sessie van 45 minuten meer dan voldoende. Ze zijn vaak heel ontvankelijk voor de behandeling waardoor de resultaten verrassend kunnen zijn.

Craniosacraal therapie valt onder alternatieve beweegzorg en wordt (gedeeltelijk) vergoed wanneer u aanvullend verzekerd bent. Craniosacraal therapie valt buiten het eigen risico. De zorgverzekeraars die mijn behandeling vergoeden kun je terugvinden via de ZorgWijzer.

Let op: per 1 januari 2019 hebben CZ, Ohra en Nationale Nederlanden craniosacraal therapie uit hun aanvullende verzekering geschrapt. Mocht je bij 1 van bovenstaande zorgverzekeringen zijn aangesloten en gebruik willen maken van Craniosacraal therapie of andere complementaire/ alternatieve geneeswijzen, dan is het raadzaam om je te oriënteren op een  andere verzekering die beter past bij jouw wensen.

  • Deze tarieven gelden voor alle behandelvormen die ik aanbied.
  • een sessie van 30 minuten kost 45 euro
  • een sessie van 45 minuten kost 65 euro
  • een sessie van 60 minuten kost 85 euro
  • een sessie van 75 minuten kost 100 euro
  • een sessie van 90 minuten kost 115 euro
  • een sessie van 120 minuten kost 140 euro

Ik ben aangesloten bij beroepsvereniging VBAG

   

Vanaf 1 januari 2023 ben ik gestopt met het beoefenen van fysiotherapie. Natuurlijk zal ik mijn kennis en ervaring in het begeleiden van mensen met stressgerelateerde/ psychosomatische klachten inzetten waar nodig. Dit kan alleen niet meer gedeclareerd worden bij de zorgverzekering onder fysiotherapie. Ik integreer het in andere behandelvormen. Ik wil mijn hart volgen en me meer richten op de behandeling van mensen met diverse levensvraagstukken en thema’s die op psycho- emotioneel vlak geheeld mogen worden door middel van craniosacraal therapie, opstellingen, ontspannende lichaamsmassage en energetisch werk. 

Ritmische integrale massage

De ritmische integrale massage is een onderdeel van de antroposofie. Een massage van het gehele lichaam duurt 75 minuten. Wanneer het nodig is om wat langer aandacht te hebben voor een specifiek lichaamsgebied ivm spanning/ fysieke klachten is het mogelijk om de behandelduur uit te breiden naar 90 minuten. Dit geldt ook wanneer je de sessie wilt afsluiten met een polariteitsmasage. 

Ayurvedische massage

Voorafgaand aan de afspraak krijg je een anamneseformulier en een Vata-Pitta-Kapha (VPK) vragenlijst toegestuurd om meer zicht te krijgen op welke type je bent en waar de aandachtsgebieden liggen. Een behandeling van het gehele lichaam duurt 90 minuten. Je kunt de behandeling uitbreiden met een hoofdmassage dan wordt de totale tijdsduur 2 uur. Andere deelbehandelingen van 30 of 45 minuten zijn ook mogelijk zoals, rug & nek, borst buik & armen, benen & voeten. Ik ben aangesloten bij de VBAG en heb een behandelcode die ik kan vermelden op de nota waardoor bij sommige zorgverzekeraars 40 euro per behandeling vergoed wordt. 

Intuïtieve energetische behandelingen en opstellingen

De intuïtieve energetische behandelingen worden niet vergoed door de zorgverzekering. Ik ben hiervoor ook niet aangesloten bij een beroepsvereniging. De kosten zijn gelijk aan mijn standaard tarief voor craniosacraal therapie. Het begeleiden van een individuele opstelling kan ook tijdens een craniosessie plaats vinden en kan daarom wel op die manier gefactureerd worden.

Betaling en annulering

Het kan zijn dat je (onverwachts) verhinderd bent. Afspraken dienen minimaal 24 uur van te voren te worden geannuleerd, anders word de voor jou gereserveerde tijd alsnog in rekening gebracht. Mocht ik niet bereikbaar zijn dan zou het fijn zijn als je mijn voicemail in wilt spreken of een app stuurt.

Aan het eind van de maand ontvang je een verzamelnota van alle behandelingen die je in de afgelopen maand hebt gehad. Ik stuur de nota door via de mail omdat het beter is voor het milieu en kosten bespaart. Het totaalbedrag dient uiterlijk binnen 2 weken na facturering te zijn overgemaakt. De nota kun je achteraf indienen bij de zorgverzekering zodat je het bedrag weer gedeeltelijk teruggestort krijgt op je rekening. Informeer bij je verzekering naar de voorwaarden, het maximum aantal behandelingen of het maximale bedrag per jaar waarop je recht hebt voor craniosacraal therapie.

Mijn praktijk is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel met nummer 59685646.

footer-triggerpoint

Massage

Lees meer

footer-trauma

Opstellingen

Lees meer

footer-minfulness

Intuïtie/ (helende) energie

Lees meer

footer-narcisme

Zelfliefde en zelfzorg

Lees meer

Zelfvertrouwen is geloven dat je een kracht bezit, sterker dan je angst en twijfel.