Tarieven

Omdat ik me vooral richt op de behandeling van mensen met spanningsklachten vind ik het belangrijk om de tijd voor je te nemen. In de praktijk heb ik ervaren dat een combinatie van een half uur psychosomatische fysiotherapie en een half uur craniosacraal therapie een perfecte aanvulling op elkaar zijn. Craniosacraal therapie helpt je om diep te ontspannen op het moment van de behandeling zelf en werkt nog ruime tijd door. Met de ontspanningstechnieken uit de fysiotherapie leer je om zelf invloed uit te oefenen op je klachten, zodat terugval kan worden voorkomen. Omdat beide behandelingen bij de meeste zorgverzekeraars uit een ander potje komen (cranio valt onder alternatief en fysiotherapie onder paramedisch) kunnen alletwee de sessies worden gedeclareerd op 1 dag, zodat je de behandelingen toch vergoed krijgt via je zorgverzekering. Je ontvangt hiervoor dan 2 aparte nota’s.

Craniosacraaltherapie

Ik ben aangesloten bij beroepsvereniging NCSV (Nederlandse CranioSacraal Vereniging) onder het nummer: RNCSV-255-0210. Ik sta ook ingeschreven bij het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ) als Registertherapeut BCZ onder licentienummer 102152R. In het contact met de cliënten gelden de bepalingen, de beroepscode en de Klacht- en tuchtregeling van de RBCZ/TCZ. Craniosacraal therapie valt onder alternatieve beweegzorg en wordt (gedeeltelijk) vergoed wanneer u aanvullend verzekerd bent. Craniosacraal therapie valt buiten het eigen risico. De zorgverzekeraars die mijn behandeling vergoeden kun je terugvinden via NCSV vergoedingen zorgverzekering, of via de ZorgWijzer.

Let op: per 1 januari 2019 hebben CZ, Ohra en Nationale Nederlanden craniosacraal therapie uit hun aanvullende verzekering geschrapt. Mocht je bij 1 van bovenstaande zorgverzekeringen zijn aangesloten en komend jaar gebruik willen maken van Craniosacraal therapie en/ of andere complementaire of alternatieve geneeswijzen, dan is het raadzaam om je te oriënteren op een  andere verzekering die beter past bij jouw wensen.

Ik hanteer de volgende tarieven:

– Een sessie van 30 minuten kost 45 euro.
– Een sessie van 45 minuten kost 60 euro.
– Een sessie van 60 minuten kost 75 euro.
– Een sessie van 75 minuten kost 90 euro.
– Een sessie van 90 minuten kost 100 euro.
– Een sessie van 120 minuten kost 120 euro.

Bij kinderen is een sessie van 45 minuten meer dan voldoende. Ze zijn vaak heel ontvankelijk voor de behandeling waardoor de resultaten verrassend kunnen zijn. Jonge kinderen zijn actief en beweeglijk. Over het algemeen vinden ze het niet prettig om langer stil te liggen.

 Fysiotherapie

Een fysiotherapie behandeling kost 31,50 euro per half uur. Ik heb geen contracten met zorgverzekeraars omdat ik me niet wil laten inperken door bureaucratische regels en verplichtingen. Ik vind het belangrijker om tijd en aandacht te hebben voor jou. Ik ben BIG geregistreerd met nr: 99056364104, lid van het KNGF met nr; 61895 en sta ingeschreven in het centraal kwaliteitsregister. Via het KNGF is er ook een klachtenregeling. Zie de algemene voorwaarden voor meer informatie.

Ayurvedische massage

De eerste behandeling duurt 2 uur in verband met het bepalen van jouw constitutie en kost 120 euro. Een vervolgbehandeling duurt 90 minuten en kost 100 euro. Het is ook mogelijk om de behandeling uit te breiden met een hoofdmassage. Een afzonderlijke hoofdmassage duurt 30 minuten en de prijs hiervan is 45 euro. Andere deelbehandelingen van 30 minuten zijn ook mogelijk zoals, rug & nek, borst, buik & armen, voeten & benen.  Na de massage van 30 minuten  heeft u nog een kwartier de tijd om bij te komen en u aan te kleden. Dit zit bij de prijs inbegrepen. In combinatie met een lichaamsmassage van 90 minuten kost een hoofdmassage maar 30 euro. Voor Ayurvedische massages/ behandelingen ben ik niet aangesloten bij een beroepsvereniging en ik heb geen contracten met zorgverzekeraars.

 Yogatherapie en Yogales

Individuele yogatherapie is gebaseerd op jouw klachten en constitutie. Daarom vind er eerst een intakegesprek plaats. Afhankelijk daarvan wordt er een persoonlijk plan opgesteld. De eerste sessie inclusief intake duurt 90 minuten en kost 95 euro. Elke vervolgsessie duurt 60 minuten en kost 63 euro. Bij het vooraf betalen van 5 lessen zijn de kosten 300 euro (25 euro korting) en bij 10 lessen 550 euro (100 euro korting). De hatha yogalessen starten bij minimaal 6 deelnemers.  Een losse proefles kost 15 euro. Deelname aan de yogalessen is 150 euro voor 10 lessen van 90 minuten en 250 euro voor 20 lessen. Dit bedrag dient voor aanvang van de eerste les voldaan te zijn. Het is mogelijk om een les in te halen wanneer u verhinderd bent.

Betaling en annulering

Het kan zijn dat je (onverwachts) verhinderd bent. Afspraken dienen minimaal 24 uur van te voren te worden geannuleerd, anders word de voor jou gereserveerde tijd alsnog in rekening gebracht. Mocht ik niet bereikbaar zijn dan zou het fijn zijn als je  mijn voicemail in wilt spreken of een app stuurt.

Aan het eind van de maand ontvang je een verzamelfactuur van alle behandelingen die je in die periode hebt gehad. Ik stuur de nota door via de mail omdat het beter is voor het milieu en kosten bespaart. Het totaalbedrag dient uiterlijk binnen 2 weken na facturering te zijn overgemaakt. De nota kun je achteraf indienen bij de zorgverzekering zodat je het bedrag weer teruggestort krijgt op je rekening. Informeer bij je verzekering naar de voorwaarden, het maximum aantal behandelingen of het maximale bedrag per jaar waarop je recht hebt voor fysiotherapie en craniosacraal therapie.

 

KvK     59685646
BTW   NL151542995B02
IBAN  NL92 RABO 0142084484
BIG     99056364104
CKR    61895 (lid KNGF)
AGB    4109936/ 90060967 (FT)
RBCZ   102152R
NCSV   RNCSV-255-0210
AGB     90101433/ 90060967 (CST)

footer-triggerpoint

Triggerpoint therapie

Lees meer

footer-trauma

Trauma opstellingen

Lees meer

footer-minfulness

Mindfulness

Lees meer

footer-narcisme

Narcisme

Lees meer

Zelfvertrouwen is geloven dat je een kracht bezit, sterker dan je angst en twijfel.