Oorwerk

Oorsuizen of tinnitus en evenwichtsproblemen zijn veel voorkomende klachten die het gevolg kunnen zijn van blootstelling aan een hard geluid of een infectie. Deze klachten gaan ook heel vaak gepaard met spanningen in de kaak- en halsregio. Hierdoor kan het zijn dat bepaalde structuren in de verdrukking komen en daardoor niet optimaal meer functioneren. Tinnitus kan mensen echt tot waanzin drijven. Niet zelden raakt men in een sociaal isolement omdat men zich niet meer kan concentreren op een gesprek of doordat je overprikkeld raakt door slaapgebrek.

Werkwijze

De nervus Vestibulocochlearis is de 7e hersenzenuw. Deze is verantwoordelijk voor de overdracht van geluid en evenwichtsinformatie van het binnenoor naar de hersenen. Met zachte technieken is het mogelijk om deze zenuw vrij te maken en ruimte te creëren rondom het gehoor- en evenwichtsorgaan. Vaak zit er o.a. veel spanning in de spieren van het kaakgebied (M. Masseter), de nek, hals (M. Digastricus) en de schedelbotten (M. Temporalis) die aanhechten rondom de oren.

Effect

Oorsuizen en evenwichtsstoornissen blijken klachten die lastig te beïnvloeden zijn. De meeste mensen ervaren een verlichting van klachten waardoor de symptomen niet meer zo op de voorgrond staan en de kwaliteit van leven toeneemt. Hoe langer de klachten bestaan. Hoe langer het duurt voordat je effect merkt van de behandeling, er is inmiddels al zo veel spanning opgebouwd. Bij recente klachten verdwijnen de symptomen vaak binnen 4 cranio-sessies.

footer-triggerpoint

Massage

Lees meer

footer-trauma

Opstellingen

Lees meer

footer-minfulness

Intuïtie/ (helende) energie

Lees meer

footer-narcisme

Zelfliefde en zelfzorg

Lees meer

Het belangrijkste in communicatie is te horen wat niet gezegd wordt.

Peter F. Drucker