Pasgeborenen

Deze methode is heel geschikt voor baby’s en jonge kinderen met darmkrampjes, huilbaby’s, reflux, onrust, driftbuien, motorische problemen, ADHD, autisme, leerproblemen, bijwerkingen van inentingen enz. Het geboorteproces is vaak een traumatische ervaring. Hoe eerder het kind de opgedane spanning los kan laten, des te minder dit van invloed is op de rest van zijn/haar leven. Zeker wanneer er complicaties waren zoals; de navelstreng om het nekje, zuurstofgebrek, gebruik van weeënopwekkers of-remmers, baby’s die te vroeg geboren worden, couveuse, geen borstvoeding, gescheiden van de moeder door complicaties bij haar, waardoor de hechting verstoord wordt enz. Daarnaast komen volwassenen tijdens een craniobehandeling soms spontaan in een herbeleving van hun eigen geboorte terecht.

Werkwijze

Bij baby’s en kinderen worden zachte technieken gebruiken van de diafragma’s en schedel-botten om meer ruimte te creëren voor het zenuwstelsel. Indien er sprake is van hechtingsproblematiek is het raadzaam om zowel moeder als kind te behandelen. Soms doe ik dit terwijl de baby bij de moeder op de buik ligt. Als volwassene wordt je door je eigen preconceptie, conceptie en periode in de baarmoeder geleid om uiteindelijk je geboorte te kunnen herbeleven. De manier waarop jij ter wereld bent gekomen, is bepalend voor de manier waarop je nu in het leven staat. Door het geboorteproces opnieuw te ervaren, kun je je leven daarna makkelijker creëren.

Effect

Je zult opnieuw ontdekken wat het doel is waarom jij hier op aarde bent. Wanneer je die onschuld en dat vertrouwen in jezelf terugvindt kan je begrijpen hoe een baby zich voelt. Een baby is een bewuste ziel die in een lichaam geïncarneerd is, dat immens beperkt is in zijn uitdrukkingsmogelijkheden. Respect voor de intelligentie van de pasgeborene is essentieel. Het zal je iets terug geven aan jezelf wat je tijdens je kindertijd waarschijnlijk hebt gemist. (Etienne Peirsman, oprichter PCSA)

footer-triggerpoint

Massage

Lees meer

footer-trauma

Opstellingen

Lees meer

footer-minfulness

Intuïtie/ (helende) energie

Lees meer

footer-narcisme

Zelfliefde en zelfzorg

Lees meer

Het geluk van een kind, begint in het hart van de moeder.

Phil Bosmans