Intuïtieve energetische behandelingen

Tijdens de behandelingen die ik geef, werk ik ook energetisch. Dit kun je bijvoorbeeld merken doordat mijn handen warm worden of gaan bewegen om spanning af te voeren. Soms zie ik beelden die van betekenis kunnen zijn voor jou, ontstaan er spontaan helende klanken of ervaar ik fysieke sensaties in mijn lichaam die jouw meer inzicht geven in je klachten. Ik vind het heel fijn om intuïtief te werken en te laten gebeuren wat er mag gebeuren, zonder vast te houden aan een bepaald protocol/ werkwijze. Dit vraagt om vertrouwen en overgave van mij en van de client.

Daarnaast heb ik diverse cursussen gevolgd op dit vlak. Hierbij kun je denken aan Therapeutic Touch, Intuïtieve ontwikkeling, chakra healing, Emotional Freeedom Technique (EFT) enz. Verder heb ik meerdere inwijdingen ontvangen waaronder die van Reiki master. Het is dus ook mogelijk om een afspraak te maken voor een sessie met Therapeutic Touch of een Reiki behandeling.

Werkwijze

Een intuïtieve energetische behandeling is telkens weer een verrassing. Ik stem me af op jou en voel welke lichaamsgebieden of thema’s aandacht nodig hebben. Vervolgens vraag ik bij welke benadering deze klacht/ dit thema het meest gebaat is voor herstel. Dit kan dus een van de vele behandelvormen zijn die ik aanbied, of een combinatie hiervan. 

Reiki betekent universele levensenergie. Iedereen is van nature in staat om deze levensenergie vrijelijk in zich op te nemen en door te geven. Door opgelopen trauma’s en het verdringen van emoties raakt dat vermogen bij veel mensen geblokkeerd. Wanneer de levensenergie niet optimaal kan stromen ontstaat gevoeligheid voor ziekten en vertraagd het herstel daarvan. Tijdens een Reiki behandeling lig je op een behandeltafel met je kleding aan. Ik raak je zachtjes op diverse plaatsen aan, eerst de voorzijde van het lichaam en daarna de achterzijde. Sommige gebieden corresponderen met de chakra’s. Het is ook mogelijk om een verkorte stoelbehandeling te geven. Dit wordt vaak gebruikt wanneer men niet zo veel tijd heeft of acute hulp gewenst is. 

Therapeutic Touch (TT) wordt gegeven in zit. TT is een vorm van complementaire zorg die gebaseerd is op de gedachte dat de mens behalve uit lichaam, geest en ziel, ook uit energie bestaat en dat die energie bij klachten en ziekte uit balans is. Bij TT wordt niet de klacht behandeld, maar de verstoring in de energiestroom hersteld met de intentie te helpen helen. Daarom kan TT heel goed aanvullend op andere behandelvormen worden aangeboden. Het is een behandeling waarbij het energieveld rondom de client wordt afgetast en gebalanceerd met de handen, vergelijkbaar met een aura healing. De energie kan zo weer vrij en symmetrisch stromen. Een behandeling duurt op zichzelf gemiddeld 15-20 minuten en wordt vaak gecombineerd met een andere energetische behandelvorm.

 

Effect

Het effect van een intuïtieve energetische behandeling is voor iedereen verschillend omdat de behandeling bij iedereen anders is. Omdat je op energetisch vlak gebalanceerd wordt ervaren veel mensen meer innerlijke rust, fysieke ontspanning, verbinding met zichzelf en anderen doordat je hart zich verder opent, helderheid van geest, inzicht, zelfverzekerdheid, daadkracht enz.

Je lichamelijke en geestelijke gezondheid bevorderd met Reiki. Je persoonlijk en spirituele ontwikkeling neemt toe en je bewustzijn wordt ruimer. Je voelt je beter bestand bent tegen stress. Mensen ervaren Reiki over het algemeen als thuiskomen bij zichzelf, bij de bron.

Therapeutic Touch helpt cliënten te ontspannen en welbevinden en comfort te vergroten. TT is vooral effectief bij stress, onrust, pijn en angst. In de praktijk wordt TT ook veel toegepast bij slaap­problemen, jeuk en in de terminale fase (stervensbegeleiding). Ik heb in 2009 mijn eindscriptie voor de geriatyriefysiotherapie geschreven over ‘Het effect van TT op het onrustgedrag van dementerende ouderen’. Voor meer informatie zie ‘links’.

 

footer-triggerpoint

Massage

Lees meer

footer-trauma

Opstellingen

Lees meer

footer-minfulness

Intuïtie/ (helende) energie

Lees meer

footer-narcisme

Zelfliefde en zelfzorg

Lees meer

Where attention goes energy flows!

James Redfield