Ayurvedische ontspanningsmassage

Ayurveda is een oude Indiase geneeskunde en betekent ‘kennis van het leven’. De constitutie van ieder mens is opgebouwd uit 3 dosha’s: Vata (lucht en ether), Pitta (vuur) en Kapha (aarde en water). Iedereen heeft een dominerend dosha wat zich op verschillende manieren uit. Om deze te balanceren geef ik naast de Ayurvedische massage ook leefstijladviezen omtrent je dagelijks ritme, persoonlijke verzorging, voedingsgewoonten, gebruik van kruiden en yoga oefeningen.

In feite zou het goed zijn voor iedereen om regelmatig een massage te ondergaan om volledig fysiek en mentaal te ontspannen. Op deze manier behoudt je beter je energie voor de vele dagelijkse activiteiten en voorkom je uitputting. Ayurvedische ontspanningsmassage is een heerlijke anti-stress en wellness behandeling om eindelijk te onthaasten.

Werkwijze

Het is een volledige lichaamsmassage met een ruime hoeveelheid warme kruidenolie. De kruiden in deze olie hebben een heilzame werking op lichaam en geest. De fysieke druk van de massage en de soort olie die ik gebruik is afgestemd op jouw constitutie (oa lichaamsbouw). Via de huid, lymfe en het bloed voedt de olie de dieper liggende weefsels. Spieren, pezen & gewrichten worden gesmeerd en maken het lichaam soepeler. Ze voeden het bot tot in het merg en stimuleren de aanmaak van bloed. De oliën hebben een beschermende werking tegen bepaalde weersomstandigheden zoals wind en kou. Op psychologisch vlak geeft het een gevoel van bescherming en stabiliteit.

Het is ook mogelijk om een deelmassage te ervaren van 30 minuten om op deze manier kennis te maken met de Ayurveda. Een ayurvedische deelmassage kan betrekking hebben op de rug & nek, het hoofd & gelaat, de buik, borst en armen, de voeten & benen.

Vooraf vul je een vragenlijst in om jouw constitutie te bepalen. Door het gebruik van handdoekmanagement wordt alleen het lichaamsdeel ontbloot dat gemasseerd wordt, zodat de rest van je lichaam warm en bedekt  blijft. In een veilige, respectvolle en warme sfeer wordt je uitgenodigd om je over te geven aan een weldadige ervaring voor je lichaam, geest en ziel.

Effect

Een ayurvedische ontspanningsmassage heeft een gunstig effect op het reinigen, ontspannen en voeden van het fysieke lichaam, het balanceren van je emotionele toestand en het kalmeert de geest. Ayurvedische massage stimuleert het zelfherstellend vermogen en brengt je in contact met je lijf waardoor je je meer gewaar wordt van de grenzen van je lichaam. Deze massage werkt ondersteunend bij het opheffen van emotionele blokkades en balanceert je energiesysteem (de aura en chakra’s) door het stimuleren van de nadi’s (energiebanen) en diverse marmapunten (drukpunten). De Ayurvedische massage activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop. Dit helpt om afvalstoffen af te voeren en je vitale energie te verhogen. Hierdoor kan je sensuele uitstraling vergroten en de levensduur verlengd worden. Stress, vermoeidheid en slapeloosheid worden bestreden.

De Ayurvedische massage is geschikt voor iedereen, gezond of ziek, oud en jong. Een Ayurvedische massage wordt in de volgende gevallen afgeraden: tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap, bij kanker, bij koorts en direct na het eten.

Ik geef alleen Ayurvedische massages aan vrouwen. Het is bij goed weer ook mogelijk om een massage buiten, in mijn achtertuin, te ontvangen. Dit brengt je nog meer in contact met de natuur en de elementen zodat je je op kunt laden aan prana, de universele levensenergie.

  

footer-triggerpoint

Massage

Lees meer

footer-trauma

Opstellingen

Lees meer

footer-minfulness

Intuïtie/ (helende) energie

Lees meer

footer-narcisme

Zelfliefde en zelfzorg

Lees meer