Ritmische integrale massage

De ritmische massage is door Ita Wegman ontwikkeld en gebaseerd op de geesteswetenschappelijke filosofie van Rudolf Steiner. Door de ritmische massage  wordt de mens uitgenodigd zich geheel (mens als eenheid van lichaam, ziel en geest) te verbinden met het fysieke lichaam en hierin helemaal aan te komen, te aarden. Het is een subtiele, aan het moment aangepaste compositie van vormen en handgrepen die het lichaam opnieuw balanceert. Er wordt gemasseerd met specifieke handgrepen waarbij gebruik gemaakt wordt van oervormen, zoals, cirkels, spiralen en lemniscaten, die al bij de embryonale ontwikkeling van de mens energetisch werkzaam zijn. Zo wordt het gezonde lichaamsbewustzijn tot op celniveau versterkt. 

De naam ritmische integrale massage is ontstaan doordat Birgitta Panhans, waar ik de opleiding volg, jarenlang ervaring heeft opgedaan met ritmische massage in combinatie met andere therapievormen. Vanuit haar intuïtie en scholingen heeft ze deze speciale massagetherapie ontwikkeld. Hierin is ook de craniosacrale therapie, Chinese geneeswijzen met de 5 elementen leer, de meridiaanmassage (Tui Na) en de orgaanmassage geïntegreerd. 

Werkwijze

De ritmische massage werkt stimulerend op de bloedcirculatie, op de lymfestroom , op de opbouwende en voedende krachten en ook op de uitscheiding. Ze werkt harmoniserend en ontspannend. Na de massage is het goed om te rusten. De liefdevolle aandacht, warmte en omhulling tijdens de behandeling scheppen een sfeer waarin de zelfgenezende energieen optimaal actief kunnen worden. Het warmte organisme is een belangrijk aspect bij ritmische, integrale massage.

De ritmische massage bevat een groot indicatiegebied dat veel kennis en invoelingsvermogen vereist. Het werkt bij volwassenen onder andere heel heilzaam bij; slaapstoornissen, stofwisselingsproblemen, circulatiestoornissen (zoals koude voeten), hoofdpijn, migraine, reumatische klachten, na botbreuken, bij zenuwklachten, ter ondersteuning bij astma, verlammingen, MS, kanker, menstruatieklachten, psychische crisis situaties.

Bij kinderen ter ondersteuning in hun ontwikkeling, bij hooggevoeligheid, nieuwetijdskinderen, gedragsproblematiek, kinderen met autisme en aanverwante stoornissen en kinderen met een beperking.

Het is bij goed weer ook mogelijk om een ritmische integrale massage buiten, in mijn achtertuin, te ontvangen. Dit brengt je nog meer in contact met de natuur en de elementen zodat je je op kunt laden aan prana, de universele levensenergie.

 

 

Effect

  • Ondersteuning in het proces.
  • Balans herstellen  en activeren van het zelfherstellend vermogen
  • Het opsporen en oplossen van causale spanning en trauma in het fysieke en emotionele lichaam.
  • De mens begeleiden naar gecentreerd zijn in zichzelf en geaard zijn in het lichaam.

 

 

footer-triggerpoint

Massage

Lees meer

footer-trauma

Opstellingen

Lees meer

footer-minfulness

Intuïtie/ (helende) energie

Lees meer

footer-narcisme

Zelfliefde en zelfzorg

Lees meer