Zelfliefde en zelfzorg

Veel mensen hebben moeilijke, uitdagende periodes meegemaakt in hun leven. Om met die situatie om te gaan sluiten we ons gevoel een beetje af, zodat we minder pijn, verdriet, afwijzing en gekwetstheid voelen. We zijn gewend om niet te lang bij ons gevoel stil te staan maar gewoon door te gaan. We hebben namelijk nogal wat verantwoordelijkheden en verplichtingen, dingen waarvan we denken dat ze ‘moeten’. Daarnaast zijn we krachtige personen die wel tegen een stootje kunnen, dat hoort nu eenmaal bij het leven.

Wanneer we geen ruimte geven aan ons gevoel zet het zich vaak vast als spanning in het lichaam. Na verloop van tijd geeft dit diverse lichamelijke – en/ of geestelijke klachten. Zo duren de klachten vaak langer dan wanneer we er meteen ruimte aan hadden gegeven. Herken jij dat ook dat je jezelf op de laatste plaats stelt, erg zorgzaam bent naar anderen, goed aanvoelt wat een ander nodig heeft en je daardoor zelf vaak te kort schiet. Zou je daar graag verandering in willen brengen, maar weet je niet goed hoe? Ik kan je hierbij helpen.

Behandeling

Enerzijds is het belangrijk om te kijken welke ervaringen impact hebben gehad op jou en hoe je daar in je leven mee om bent gegaan. Dit kan o.a. met een opstelling, een craniosessie, lichaamsbewustwording enz. Je hoeft hierbij de ervaring of het trauma. niet opnieuw te doorleven. Het gaat erom dat je de patronen herkent, voelt hoe je het nu anders zou willen en wat daar voor nodig is. Hierin ga je steeds meer duidelijkheid krijgen en stappen zetten.

Effect

Aan de hand van deze inzichten en het feit dat je steeds meer ontspant en in contact komt met jezelf en je gevoel wordt het makkelijker om andere keuzes te maken, grenzen aan te geven, helderder te communiceren vanuit (zelf)liefde!. wanneer jij je blij, energiek, vervuld, ontspannen, dankbaar en gelukkig voelt, ben je een voorbeeld en inspiratiebron voor je omgeving. Op die manier kun je ook beter zorg dragen voor je kinderen en je naasten, maar dan vanuit je hart! Niet omdat het zo hoort of van je verwacht wordt, want dan kost het energie. Jij hebt de regie over je eigen leven, voel je innerlijke kracht, in elk moment! Stel jezelf de vraag; Waar ligt nu mijn behoefte? Handel hier ook naar. Hoe fijn om die vrijheid te kunnen ervaren zonder je schuldig te voelen, zonder schaamte, zonder oordeel. 

 

footer-triggerpoint

Massage

Lees meer

footer-trauma

Opstellingen

Lees meer

footer-minfulness

Intuïtie/ (helende) energie

Lees meer

footer-narcisme

Zelfliefde en zelfzorg

Lees meer